НачалоНовини 2018/09Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

10.09.2018 - Задържани са 17 кубика незаконни дърва за огрев, товарен автомобил, две каруци и три моторни триона на територията на РДГ – Ловеч

На 9 септември, след получен сигнал за незаконна сеч, служители от Регионална дирекция по горите – Ловеч и Държавно горско стопанство – Лесидрен са извършили проверка в землището на с. Румянцево, общ. Луковит. 

В държавна горска територия са заловени двама нарушители, отсекли незаконно 15 кубика церови дърва за огрев. Дървесината е била натоварена и подготвена за транспортиране с камион без регистрационни номера. На лицата, нарушители на горското законодателство, проверяващите са съставили три акта.

Задържани са товарния автомобил, дървесината и един моторен трион. 

За случая е уведомено Районно управление на МВР Луковит. Образуваните административни наказателни производства ще бъдат изпратени в Районна прокуратура - Луковит. 

В района на гр. Луковит през деня от същите служители са заловени по сигнал две лица, транспортиращи с две каруци общо 2 кубика дърва за огрев. Задържани са два моторни триона, дървесината и двете каруци. На нарушителите на Закона за горите са съставени два акта.