НачалоНовини 2018/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

04.10.2018 - Служители по контрола по опазване на горските територии в ИАГ са задържали над 10 кубика дървесина, две превозни средства и две горски марки

От началото на настоящата седмица, екипи от Изпълнителна агенция по горите са извършили проверки на територията на Регионална дирекция по горите – Берковица.

В землището на с. Горна Бела речка, общ. Вършец е задържан товарен автомобил, транспортиращ  6 кубика  дърва за огрев,  немаркирани и без документ, доказващ законния им произход.  Установено е, че същите са добити в близост до мястото на задържане на автомобила, като в района са открити още 3 кубика незаконно отсечена дървесина. Извикана е дежурна група от РУ на МВР гр. Вършец за съдействие и разследване. От служителите на МВР са взети сравнителни материали от камиона и отсечените пъни (шайби)  за нуждите на досъдебното производство.  Проверяващите са задържали товарния автомобил и дървесината, както и преотстъпена контролна горска марка.

При акция срещу системни нарушители, извършена от служители в дирекция „Контрол по опазването на горските територии“ в ИАГ на територията на  Държавно горско стопанство - Видин, в землищата на с. Буковец и с. Търняне е задържано моторно превозно средство с фалшиви номера, натоварено с 1,5 кубика незаконно добита дървесина. Иззета е и преотстъпена контролна горска марка, собственост на регистриран в публичния регистър на ИАГ лесовъд. По случая се води производство от Районно управление на МВР Видин.