НачалоНовини 2021/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

06.10.2021 - 135 акта за установени нарушения са съставили служители от Изпълнителна агенция по горите и регионалните дирекции по горите през изминалата седмица

В периода от 27 септември до 3 октомври 2021 г. служители от Изпълнителна агенция по горите и  регионалните дирекции по горите извършиха 8 625 проверки. 

Проверени са обекти за ползване, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и физически лица. 

Във връзка с откриването на ловен сезон 2021/2022 г. на местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня бяха извършени масови проверки с участието на служители от държавните предприятия и техните териториални поделения, както и от МВР, за спазване на ловното законодателство в цялата страна.

За установени нарушения по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите са съставени 135 акта, с които са задържани 54,5 плътни кубически метра дървесина, 7 моторни превозни средства, 4 оръжия, 4 риболовни уреда и др.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност